Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@13:39:46 GMT

افغانستان و فرهنگ بمب‌گذاری و انتحاری

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۰۹۷۱۳

افغانستان و فرهنگ بمب‌گذاری و انتحاری

بهروز بهزادی؛ به نظر می‌آید طالبان محصول بذری را که سالیان طولانی کاشته است، درو می‌کند. به آرشیو اخبار که نگاه کنیم به اخباری متعدد از ترور‌های انتحاری در افغانستان برمی‌خوریم که طالبان با افتخار کار خود اعلام کرده است.

حتی گزارش‌هایی از مراکز پرورش تروریست‌های انتحاری در آرشیو مطبوعات موجود است که طالبان آن‌ها را دایر کرده بود و شاید هنوز شماری از آن‌ها در جنوب پاکستان مشغول کار باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل زمانی که طالبان در پی تصرف برق‌آسای ایالات مختلف افغانستان اعلام کرد مشی خود را تغییر داده و در پی استقرار امنیت در افغانستان است کسی آن را باور نکرد و خیلی‌ها معتقد بودند این حرف طالبان با عمل آن‌ها فرق خواهد داشت.

اما در مدت کوتاه آغاز استقرار طالبان در افغانستان، شماری از آگاهان معتقد شدند طالبان توانسته است امنیت را در سراسر افغانستان برقرار کند، ولی دو حمله انتحاری مساجد شیعیان در قندوز و قندهار طی یک هفته نشان داد که حمله انتحاری در کشور جنگ‌زده افغانستان تبدیل به فرهنگ شده است و بذر این فرهنگ را طالبان طی ۲۰ سال گذشته در حملات انتحاری و بمب‌گذاری‌های شهری و جاده‌ای پایه‌گذاری کرده است و بعید است که مخالفان طالبان با وجود این فرهنگ با روش‌های دموکراتیک به مبارزه با آن‌ها برخیزند و اینان همان روش مبارزه طالبان را در پیش خواهند گرفت.

گرچه حمله به مساجد شیعیان می‌تواند پایگاهی دیگر داشته باشد، ولی تردید نباید کرد نیرو‌های تندرو طالبان که برخی از آنان به داعش پیوسته‌اند روش بمب‌گذاری و انتحاری را در حملات اخیر در برابر شیعیان پی گرفته‌اند. اینک طالبان برای اطفای حریق تندروی‌های انتحاری با مشکلات بسیار روبرو است.

یکی از این مشکلات به نوع حکومت قبیله‌ای طالبان مربوط است که جزء و کل حکومت را در اختیار دارند و، چون در جامعه افغانستان مستحیل نشده‌اند از نظر اطلاعاتی توانایی شناخت نیرو‌های تندرو و تروریست را ندارند. گفتنی است طالبان به عنوان یک اپوزیسیون نظامی قبل از به دست گرفتن حکومت در جامعه افغانستان پراکنده و فعال بود ولی در حال حاضر تبدیل به جمعی حکومتگر شده و از آحاد جامعه فاصله گرفته است. به همین جهت توانایی‌های یک حکومت دموکراتیک را که با رای مردم انتخاب شده و از سراسر جامعه برخاسته باشد، ندارد.

پس پیش‌بینی می‌شود کانون‌های تروریستی در افغانستان دوران طالبان پا بگیرد و این کشور بار دیگر روش‌های مبارزه همراه با بمب‌گذاری را تجربه کند. دارو‌های آرامش افغانستان در حکومتی نهفته است که سیاسیون افغانستان به آن همه‌شمول می‌گویند. کشور‌های جهان اگر نتوانند این داروی تلخ را هر چه زودتر به طالبان بخورانند باید شاهد موج جدیدی از ناآرامی و خونریزی‌های تروریستی در افغانستان باشند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طالبان افغانستان بمب گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۹۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود

وزارت دفاع طالبان با رد ادعای ارتش پاکستان مبنی بر نقش افغانستان در ناامنی‌های این کشور گفت داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع حکومت طالبان در بیانیه‌ای اظهارات ارتش پاکستان مبنی بر اینکه حمله به مهندسان چینی در خیبرپختونخوا در افغانستان طراحی شده بود، را ادعایی غیرمسئولانه و به دور از واقعیت خواند.

بیانیه افزود: خیبرپختونخوا در منطقه‌ای قرار دارد که تحت پوشش شدید امنیتی ارتش پاکستان قرار دارد، هدف قرار دادن اتباع چینی در آنجا نشان دهنده ضعف ارگان‌های امنیتی و یا دست داشتنم آنها در این حمله است که در هر دو صورت مسئولیت آن متوجه پاکستان می‌شود.

«عنایت‌الله خوارزمی» سخنگوی وزارت دفاع طالبان اظهار داشت: ما انگشت انتقاد گرفتن به‌سوی افغانستان در قبال چنین واقعات را تلاش ناکام به هدف جلب و توجه از حقایق می‌دانیم و به‌شدت رد می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امارت اسلامی دراین‌باره به چین اطمینان داده و آنها نیز از این حقیقت آگاه شده‌اند که افغان‌ها در چنین موضوعاتی دخیل نیستند.

کشته شدن بیش از 400 نفر توسط داعش در افغانستان و پاکستاناتهام افغانستان به پاکستان در همکاری با داعشرسانه افغان: حضور گسترده داعش در پاکستان تهدید بزرگی برای افغانستان و منطقه است

خوارزمی افزود: ما مواردی داریم که خوارج داعشی از خاک پاکستان وارد افغانستان شده و از خاک پاکستان علیه خاک ما استفاده شده و رویداد از آن کشور طرح‌ریزی می‌شود. پاکستان باید دراین‌باره پاسخ دهد.

سخنگوی وزارت دفاع طالبان در انتها نوشت: ما ثبات و امنیت پاکستان را به نفع افغانستان و منطقه می‌دانیم و به برادری و روابط حسن میان مردم افغانستان و پاکستان همچنان باور داریم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • نخستین تصاویر از انفجار انتحاری در بدخشان + جزئیات | ۳ نفر کشته شدند
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • وقوع انفجار در کابل
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان